Παρέμβαση στην Εφορία (Α΄και Β΄ Δ.Ο.Υ. Καβάλας) 22/9

Σήμερα (Πέμπτη 22/9/2011) στις 8.30 το πρωί πολίτες από τη Συνέλευση Άμεση Δημοκρατία Παντού μαζί με άλλα άτομα πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις δύο Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Αντικείμενο της παρέμβασης υπήρξαν οι έκτακτες εισφορές και γενικότερα τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι… Στη συνομιλία μας με τους διευθυντές των δύο Δ.Ο.Υ αλλά και με υπαλλήλους δηλώσαμε ότι οι νόμοι που τα επιβάλλουν είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί αλλά πέρα από αυτό ότι όλοι έχουν πληρώσει φόρους και δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία κι άλλα χαράτσια έκτακτα ή μη. Ζητήσαμε από τους εργαζομένους στις εφορίες να είναι στο πλευρό της κοινωνίας και των φορολογούμενων και να διαμηνύσουν στα σωματεία-συνδικάτα τους καθώς και στα κεντρικά στην Αθήνα ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να διαλέξουν στρατόπεδο, ή με την κοινωνια ή με αυτούς που κυβερνούν… Οι απαντήσεις των διευθυντών των ΔΟΥ ήταν ότι κάνουν ό,τι μπορούν στα πλαίσια της νομιμότητας για να βοηθούν κι ότι αυτοί είναι υπάλληλοι κι οφείλουν να υπακούουν στις εντολές της διοίκησης… Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης κολλήθηκαν αφισάκια και μοιράστηκαν κείμενα. Ο τέλος  ενημερώσαμε τους πολίτες ότι τη Δευτέρα 26/9 στις 21:00 στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών -χώρο που συνεδριάζει η Συνέλευση Αμεση Δημοκρατία Παντού στην οδό Κύπρου 16– θα γίνει συζήτηση με θέμα αναζήτηση τρόπων για να μην πληρωθούν οι έκτακτες εισφορές και τα χαράτσια -με τη συμμετοχή νομικών επιστημόνων.

Κείμενο:

 

Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες

Δεν πληρώνουμε την κρίση τους

Επειδή γνωρίζουμε ότι αυτό που ονομάζουν οικονομική κρίση, δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του πολιτικο-οικονομικού συστήματος που προσπαθεί να μας εξαθλιώσει και να συσσωρεύσει ακόμα περισσότερο πλούτο στα χέρια των ολίγων, η δική μας απάντηση είναι η γενικευμένη εξέγερση και η συλλογική αντίσταση! Έφτασε η στιγμή να σταματήσουμε να πληρώνουμε κρατικά χαράτσια, φόρους ή τέλη, ή όπως αλλιώς θέλουν να ονομάζουν τις ληστείες τους!

Να βγούμε όλοι στους δρόμους και να ακυρώσουμε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, να αποτρέψουμε μαζικά και συλλογικά πιθανές διακοπές ρεύματος. Να μη δεχτούμε καμιά απόλυση!

Έφτασε η ώρα να αρνηθούμε συλλογικά την εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να την απελευθερώσουμε απ’ τον καπιταλισμό.

 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΑΣ

 

Η κρίση δημιουργείται πάντα από τις ενδογενείς αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Στην Ελλάδα γιγαντώθηκε από την απληστία του πολιτικού προσωπικού.

Η λαϊκή συνέλευση για την Άμεση Δημοκρατία, αρνούμενη την κομματική διαμεσολάβηση και αντιπροσώπευση, οργανώνει συζήτηση -παρουσία νομικών επιστημόνων- στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, Δευτέρα 26/9 στις 21:00, για το πώς δε θα πληρώσουμε τα κρατικά χαράτσια.

Διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, στέγαση, νερό, ρεύμα κλπ.).

 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΦΟΡΩΝ & ΤΕΛΩΝ

Αυτοοργανώνουμε τις διατροφικές μας ανάγκες

δημιουργούμε Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οργανώνουμε Ανταλλακτικό Παζάρι

Αναζητούμε συλλογικές λύσεις απέναντι στην υποβάθμιση των σχολείων

 

 

 

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΠΑΝΤΟΥ

www.takethesquarekavala.squat.gr takethesquarekavala@gmail.com


css.php