Πλατεία Συντάγματος 3/9 – Το χρονικό της καταστολής

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ για περισσότερο από μία ώρα είχαν κλείσει τα σκαλιά και τους γύρω δρόμους από την πλατεία συντάγματος προς την Βουλή.

Κόσμος που τραγουδούσε ήταν συγκεντρωμένος στα σκαλιά αφού μετά από μία ώρα παρουσίας τους εκεί τίποτα το ανησυχητικό δεν συνέβαινε.

Λίγο μετά τις 12, χωρίς να υπάρξει κανένας φανερός λόγος η διμοιρία που είχε κλείσει τα σκαλιά άρχισε να σπρώχνει τον κόσμο που ήταν όρθιος στις σκάλες με τις ασπίδες και να κλωτσάει τους καθιστούς.

Όσοι ήταν εκεί αντιλήφθηκαν αμέσως την κίνηση αυτή και άρχισαν να φωνάζουν στα ΜΑΤ, τα οποία για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο του δρόμου αποχώρησαν και άνοιξαν πάλι την έξοδο προς Αμαλίας από τις σκάλες. Όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για μια μικρή μας νίκη και ανέβηκαν στο δρόμο μπροστά από την Βουλή, τον οποίο και έκλισαν , αφήνοντας όμως μια λωρίδα κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα. Κανένας δεν κατάλαβε πως ήταν μια κίνηση στρατηγικής από τα ανεγκέφαλα γουρούνια.

Ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε μια διμοιρία που άρχισε να χτυπάει τον κόσμο ενώ τα αυτοκίνητα συνέχισαν να κινούνται  στο δρόμο, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που έτρωγαν ξύλο  κανονικά. Έγιναν αρκετές συλλήψεις ατόμων που απλά έτυχε να βρίσκονται εκεί. Ένα παιδί που καθόταν στα κάγκελα πάνω από τα μετρό και δεν συμμετείχε σε τίποτα από όλα αυτά έγινε στόχος μανιασμένου ματατζή που άρχισε να το χτυπάει πάνω στα κάγκελα και παραλίγο να τον ρίξει από κάτω. «Ευτυχώς» το ζώο αρκέστηκε στην σύλληψή του.

Στην συνέχεια η ίδια διμοιρία έπεσε πάνω σε κοπέλες, που φώναζαν για την αποτρόπαιη συμπεριφορά των μπάτσων και τις αναίτιες συλλήψεις και τις χτύπησε. Την ώρα που εκείνες επιχείρησαν να τρέξουν προς την Βας. ΣΟΦΙΑΣ για να ξεφύγουν από τα μανιασμένα γκλοπ των, ομολογουμένως ταχύτατων,  αστυνομικών , μια άλλη διμοιρία τους έκλεινε τον δρόμο, περιορίζοντας τες σε ένα διάστημα 1 μέτρου. Πέρασαν κυριολεκτικά μέσα από την διμοιρία.

Η ίδια μέθοδος αποκλεισμού των πολιτών χρησιμοποιήθηκε και σε όσους έσπευσαν στα σκαλιά για να υπερασπιστούν τους συλληφθέντες και να περιμαζέψουν τους χτυπημένους. Τους απέκλεισαν στο πλατύσκαλο, που βρίσκεται στη μέση της  σκάλας, μία διμοιρία μπροστά και μία πίσω και χτυπούσαν με μανία όποιον έβλεπαν μπροστά τους με μόνο στόχο τα κεφάλια των πολιτών. Ένας από αυτούς αναγκάστηκε να περάσει ανάμεσα από την διμοιρία και στην συνέχεια να κουτρουβαλήσει τα υπόλοιπα σκαλιά για να μην συλληφθεί όπως το παλικάρι που στεκόταν ακριβώς δίπλα του.

Λίγα λεπτά αργότερα, το πολύ δέκα, διμοιρίες των ΜΑΤ, μπήκαν στο μετρό από την πλευρά την Βουλής και βγήκαν από τις εξόδους του μετρό που οδηγούν μέσα στην πλατεία συντάγματος ενώ συγχρόνως από τα πλαϊνά σκαλιά της πλατείας διμοιρίες των ΜΑΤ έμπαιναν και από εκεί μέσα στην πλατεία.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας άρχισε να τρέχει πανικόβλητος προς την απέναντι πλευρά ανάμεσα σε αυτοκίνητα που δεν σταμάτησαν να κινούνται. Μερικοί έφυγαν προς την Ερμού που τους ακολούθησαν οι Ματατζήδες μέχρι την Καπνικαραία, σπρώχνοντας, ποδοπατώντας και χτυπώντας τους. Οι υπόλοιποι λανθασμένα όπως αποδείχτηκε έμειναν μπροστά από τα Everest.  Διμοιρία των Ματ που ήρθε από τα δεξιά για να κατευθυνθεί προς την Ερμού ακολουθώντας διαδρομή που πέρναγε μέσα από τα τραπέζια και τους πελάτες  στα απέναντι μαγαζιά δέχθηκε την κατακραυγή των παρευρισκόμενων και ως φυσική αντίδραση αποφάσισαν πως το λογικότερο ήταν να μπουν μέσα στα everest, ( όσοι έχουν βρεθεί εκεί γνωρίζουν το πολύ μικρό μέγεθος του καταστήματος) και άρχισαν να χτυπάνε τον κόσμο ανεξέλεγκτα και αδιάκριτα. Τα Everest είχαν γεμίσει λυσσασμένα γουρούνια που χτύπαγαν κόσμο.Εκεί έγιναν και αρκετές προσαγωγές. Όταν ο κόσμος άρχισε να φωνάζει για να αφήσουν ελεύθερα τα παιδιά που έπιασαν και χτύπαγαν,  οι μπάτσοι άρχισαν να τα χάνουν και έκαναν βηματισμούς προς τα πίσω. Όλοι πίστεψαν πως μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου είπαν να το παίξουν «κύριοι» και να αποχωρήσουν. Εκείνη την ώρα η διμοιρία που είχε μπει στην Ερμού επέστρεψε τρέχοντας και πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο κλείνοντας όλο το χώρο μέσα και έξω από τα Everest, αποκλείοντας την διαφυγή οποιουδήποτε νέου, γέρου, τουρίστα.

Δύο διμοιρίες των ματ ενωμένες μέσα και έξω από τα everest, χτύπαγαν κόσμο, έδεναν κόσμο, έριχναν κάτω καρέκλες  και έσπαγαν τις τζαμαρίες των Everest.

Αμέσως μετά πολλές μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα μπήκαν στο δρόμο της ερμού σπέρνοντας παντού τον πανικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *