Κείμενο για την πορεία της 9ης Δεκεμβρίου στην Καβάλα

 

Κείμενο για την πορεία της 9ης Δεκεμβρίου στην Καβάλα

 

«Τα δυο μεγαλύτερα εμπόδια για τη δημοκρατία (….) είναι η διαδεδομένη ψευδαίσθηση των φτωχών ότι έχουμε δημοκρατία και ο διαρκής τρόμος των πλουσίων μήπως την αποκτήσουμε.» Έντουαρντ Ντόουλινγκ.

Η συνέλευση Άμεση Δημοκρατία Παντού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για μια ειρηνική πορεία ενάντια στο σύγχρονο εφιάλτη ενός κόσμου φτώχειας, εξαθλίωσης και εκφασισμού, για να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να διαδηλώσουμε υπέρ της ισότητας, της αυτονομίας και της αλληλεγγύης των πολιτών.

Το υπάρχον πολιτικο-οικονομικό σύστημα, θέλοντας να συνεχίσει να καταπατά κάθε δικαίωμα έκφρασης που το αμφισβητεί, εξαπολύει όλους τους φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς καταστολής που έχει στη διάθεση του (αστυνομία και παρακρατικές οργανώσεις), για να καταπνίξει και να χειραγωγήσει κάθε μορφή ελευθερίας.

Το απόγευμα της 9/12/2011 ξεκίνησε μια ειρηνική πορεία από την Πλατεία Καπνεργάτη η οποία «αγκαλιάστηκε» εξαρχής από διμοιρίες των ΜΑΤ, των ειδικών «προσκεκλημένων» που είχαν κατακλύσει την πόλη μας. Άξιζε τον κόπο η παρουσία τους;

Οι πιέσεις από τις δυνάμεις καταστολής ήταν επαναλαμβανόμενες και εκ των προτέρων οργανωμένες έχοντας ως εντολή το σπάσιμο και τη διάλυση της διαδήλωσης. Παρά τον ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας, ξεκίνησε από την Αστυνομία αναίτια χρήση χημικών και βίας απέναντι σε μαθητές, κοπέλες, φοιτητές, εργαζόμενους και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ενώ επίσης έγιναν αδικαιολόγητες συλλήψεις και βίαιες προσαγωγές συμπολιτών μας. Το αποκορύφωμα της “προστασίας του πολίτη” από τις δυνάμεις καταστολής ήταν η περικύκλωση των διαδηλωτών στην πλατεία Καπνεργάτη, που με την απειλή συλλήψεων και ξυλοδαρμού έπαιξαν μια ιδιότυπη παρωδία καουμπόηδων-ινδιάνων (ασκώντας πέραν της σωματικής στυγνή ψυχολογική βία) με σκοπό την αποθάρρυνση συμμετοχής των πολιτών σε διαδηλώσεις-πορείες.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας για την προσπάθεια εκφοβισμού του λαού, αλλά δείχνουν και την αναγκαιότητα για μαζικότερη και εντονότερη κλιμάκωση των προσπαθειών μας για μια αλληλέγγυα και ελεύθερη αμεσοδημοκρατική κοινωνία.

 

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

www.takethesquarekavala.squat.gr

Υ.Γ. Δεν αρκούν τα χτυπήματα της χούντας των τραπεζιτών χρειαζόμαστε και της διμοιρίας;

 

https://takethesquarekavala.squat.gr/?p=297

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *