Παρέμβαση στο Νοσοκομείο Καβάλας την Παρασκευή 22/7

 Την προηγούμενη Παρασκευή (22/7) 20 περίπου άτομα με τη συμμετοχή 3-4 ατόμων από τους Αγανακτισμένους της Πλατείας ΚΑπνεργάτη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Νοσοκομείο γύρω στις 11 το πρωί ανοίγοντας τα ταμεία και παρέχοντας έτσι ελεύθερη πρόσβαση στον κόσμο που ήθελε να εξυπηρετηθεί χωρίς να πρέπει να πληρώσει το χαράτσι των 5 ευρώ.

Παράλληλα μοιράστηκαν και τοιχοκολλήθηκαν τα ακόλουθα κείμενα και τρικάκια:

  1. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

 

Με το κλείσιμο νοσοκομείων , συνένωση κλινικών , μείωση κλινών , μεταφοράς γιατρών , νοσηλευτικού προσωπικού και διοικητικών υπαλλήλων , η ποιότητα νοσηλείας των ασθενών υποβαθμίζεται σε μια εποχή όπου το κοινωνικό αγαθό της υγείας είναι αναγκαίο στοιχείο αλληλεγγύης λόγω της αύξησης των ανέργων , των ανασφάλιστων και των μεταναστών .

Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη η ισότιμη πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας , βάση των αναγκών του .

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ , ΓΙΑΤΙ :

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

 

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

 

 

Πρόταση για ένα  νέο σύστημα αυτοοργάνωσης  στο χώρο της Υγείας

1. Άρνηση πληρωμής εισιτηρίων ή εξετάσεων. Η άρνηση πληρωμής σημαίνει, άρνηση της καπιταλιστικής σχέσης,  γενικεύοντας το κίνημα ανυπακοής. Όμως η άρνηση πληρωμών δεν φθάνει αφού οι μηχανισμοί της κυριαρχίας (ΜΜΕ, δικαστήρια, αστυνομία, κόμματα κλπ.) μπορούν να ρυθμίσουν με ποικίλους τρόπους το κύμα της ανυπακοής, διατάσσοντας τις δυνάμεις σε νέο σημείο ισορροπίας πάντα σε βάρος των κυριαρχούμενων Η άρνηση πληρωμής οφείλει να συνοδεύεται, από

2. Τη δημιουργία συνελεύσεων για την αυτόνομη οργάνωση κάθε χώρου δημόσιας υγείας, στις οποίες γιατροί, εργαζόμενοι, πολίτες, ασθενείς θα συναποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία, την εξασφάλιση πρώτων υλών, τη συντήρηση των εξοπλισμών, την παραγωγή φαρμάκων και εξοπλισμού μέσω του συντονισμού γιατρών- φαρμακοποιών – τεχνικών, αγροτών κλπ.. Το φάρμακο είναι ένα αγαθό στο οποίο μπορούν να συναντηθούν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις με σκοπό την υπέρβαση των σχέσεων εξάρτησης από κράτος και πολυεθνικές, την επανασύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τη φύση.

3. Η εξασφάλιση υλικών και υποδομών περνά μέσα από την κοινωνική απαλλοτρίωση/ κατάληψη κάθε κτιρίου ιδιωτικής ασφάλισης, κλινικών κλπ και τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας, ειδικών κλινικών, κλπ., που θα αποτελέσουν τα κομμάτια ενός ευρύτερου αυτοδιευθυνόμενου συστήματος υγείας.  Αυτές οι μονάδες υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας) μπορούν να συντονιστούν σε ένα “ομόσπονδο” σύστημα υγείας, στη βάση της αυτοδιεύθυνσης εργαζόμενων, πολιτών και ασθενών.

4. Τέλος η τοπική κοινωνία οφείλει να δημιουργήσει εκείνες τις δομές εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα για τη παραγωγή ιατρών επιστημόνων, έρευνας, και φάρμακου με σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση της υγείας, ως κοινωνικού αγαθού και σχέσης.

ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

 Για τη συγγραφή του κειμένου χρησιμοποιήθηκε η προκήρυξη «Πέρα από το κράτος και το κεφάλαιο. Θέσεις για ένα νέο σύστημα αυτοοργάνωσης της υγείας»,  της συλλογικότητας «Αγάντα, Νομάδες Αναρχικοί».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στην ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΠΑΝΤΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ

 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

 https://takethesquarekavala.squat.gr/?p=69

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *