Παρέμβαση στη ΔΕΗ (12/7/2011)

ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες να εφαρμόσουν το μέσο της ΑΥΤΟ-ΜΕΙΩΣΗΣ απέναντι στην ακρίβεια που έχουν και θα έχουν σύντομα ακόμη περισσότερα βασικά αγαθά και υπηρεσίες. ΑΥΤΟ-ΜΕΙΩΣΗ σημαίνει να μην καταβάλλεται όλο το ποσό του λογαριασμού, ιδιαίτερα όταν κάποια από τα πάγια είναι νταβατζιλίκια (ΕΡΤ κτλ) και οι κιλοβατώρες είναι ακριβές. Αν το μέσο της αυτο-μείωσης γενικευτεί κανείς δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα απέναντι στο κίνημα που θα αναπτυχθεί (παράδειγμα Ιταλίας).

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζομένους της ΔΕΗ, οι οποίοι πολύ σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως επακόλουθο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που συμπεριλαμβάνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ να συμπαραταχθούν με τις λαϊκές–κοινωνικές ανάγκες. ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΌ-ΜΕΙΩΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Άλλωστε η ΔΕΗ πότε κατέβασε το διακόπτη στα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ και τους Δημόσιους Οργανισμούς που της χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ; Ως διαμαρτυρία να κατεβάζουν τον διακόπτη στον κοινό ταξικό εχθρό (πολιτικοί, μεγαλο-επιχειρηματίες, αστυνομικά τμήματα, δικαστικά μέγαρα, διοικητήρια κτλ). Η αλληλεγγύη την οποία θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όταν η κυβέρνηση θα την ξεπουλάει, είναι λέξη που αποτελείται από δύο συνθετικά: Αλλήλοις και εγγύηση. Εσείς εγγυάστε για εμάς, την κοινωνία και εμείς εγγυόμαστε – συμπαραστεκόμαστε σε εσάς.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ έμπρακτα στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και της ΔΕΗ. Σε μια γνήσια αμεσοδημοκρατική κοινωνία όλες οι υποδομές και οι παραγωγικές μονάδες έχουν ως στόχο τη δημιουργία κοινωνικού πλούτου για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. ΤΟ ΡΕΎΜΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ, Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Η ΣΤΕΓΑΣΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Κανένας δε νομιμοποιείται να τα στερεί ή να τα εμπορεύεται. Οι ιδιωτικές επενδύσεις επιδιώκουν απλώς τη μεγιστοποίηση του κέρδους για τα αφεντικά-επενδυτές. Ειδικά το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό αγαθό επιβίωσης χωρίς το οποίο τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει. Με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η ΔΕΗ θα ανήκει σε ιδιώτες που θα αυξήσουν τα κέρδη τους μέσα από την αύξηση των τιμολογίων και τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και οι καταναλωτές και η κοινωνία ολόκληρη θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση η συλλογικοποίηση της αντίστασής μας και η κοινωνική ανυπακοή είναι η μόνη διέξοδος. Αν συνδυάσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να νικήσουμε τον εχθρό που μας προετοιμάζει ένα μέλλον φτώχειας και πολιτισμικής εξαθλίωσης.

Οι δράσεις και η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να πλαισιώσει όλο το φάσμα της κοινωνίας και της καθημερινότητάς μας. Πέρα από ένα μέσο αγώνα είναι και θεμέλιο για μία ανθρώπινη κοινωνία αξιοπρέπειας, ισότητας και ελευθερίας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kl8iZJLy86o[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9Y0mJrMi1g[/youtube]

 

Παρέμβαση στη ΔΕΗ (12/7/2011)

One thought on “Παρέμβαση στη ΔΕΗ (12/7/2011)”

  1. πολυ καλη κινηση. μπραβο σας ειναι πολυ σημαντικο να γινονται τετοιες κινησεις ειδικα στην επαρχια.
    πολυ θα ηταν οταν ανοιγαν τα σχολεια καποιο μοιρασμα ισως στη νεολαια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *